TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Hatásmérés

Elkészült az első hatásmérés Alapítványunkról

Alapítványunk működésének hatodik évében komoly mérföldkőhöz értünk. A T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ hatásmérési jelentést készített tevékenységünkről.
  • A jelentés különböző szakaszokban tárgyalja a kutatás célját és módszertanát, beleértve az összegzést és javaslatokat, valamint a természettudományos nevelés nemzetközi trendjeit.
  • Emellett elemzi az értékelésbe bevont intézmények jellemzőit, a pedagógiai munka programjait, és a tanórai megfigyelések tapasztalatait.
  • A jelentés kitér a tanulói eredményekre, attitűdökre, véleményekre, valamint a kémia kompetencia eredményeinek kiértékelésére is.
A projekt keretében három olyan magyarországi iskolában került sor felmérésekre, tanulói kémiatudás- és attitűd vizsgálatokra, óramegfigyelésekre, tanári és intézményvezetői interjúkra, ahol olyan tanárok dolgoznak, akik Alapítványunkkal több programban is együttműködnek, kapcsolatba kerülnek (Kémia Mobillabor, Vándorkupa, Richter TETT Mesepályázat, Kémia Hírlevél). A Jelentés rendkívül érdekes képet nyújt ezen tanárok és iskolák tevékenységéről, módszereiről, és fókuszáltan arról is, hogy az alapítványi együttműködés miben tudja napi munkájukat segíteni. Számos ponton ad számunkra fontos visszajelzést, megerősítést, és ugyancsak sok olyan javaslattal, felvetéssel él, amelyet hasznosítani fogunk a további fejlesztések során.

A hatásmérési jelentést örömmel hozzuk nyilvánosságra, amelyet itt letölthetnek és olvashatnak:

A hatásmérés elkészítését a Bau-Haus Kft. támogatta.

A hatásmérés zárójelentést a T-TUDOK készítette.

Köszönjük a Bau-Haus Kft-nek, a T-TUDOK-nak, a kutatásban résztvevő tanároknak, és iskoláknak azt, hogy a hatásmérésre sor kerülhetett!