Honlapunkon sütiket használunk. Elfogadod?
Honlapunkon sütiket használunk. Elfogadod?
TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy a mérhető problémákkal küzdő hazai természettudományos oktatás magas színvonalát visszaállítsuk, és így hatással legyünk teljes társadalmunkra is, hiszen az nem működhet orvosok, mérnökök, tanárok, egyéb természettudományos szakemberek nélkül.

Arra törekszünk, hogy a természettudományos és a pedagógusi pálya egyaránt megbecsültté és vonzóvá váljon. Ezt saját kezdeményezéseinkkel és együttműködések útján, tehetséggondozással, illetve innovatív eszközökkel és megoldásokkal valósítjuk meg.

Célunk, hogy 10-15 év múlva is legyen, aki természettudományokra tanítja a gyerekeket, ezáltal fennmaradjanak és folytatódjanak a természettudományos oktatási értéklánc hosszú hagyományai.

Segítő szándékunkat elhivatottságunk, kitartásunk és személyes kapcsolatrendszerünk támogatja.

Céljaink

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Szabó Szabolcs kémiatanár, osztályfőnök szakmai örökségének gondozása (pl. Mobil Labor, tananyag- és módszertan-fejlesztés);
  • Természettudományokat oktató pedagógusok napi munkájának támogatása (pl. Tansegéd.hu weboldal);
  • A természettudományi tárgyak oktatásával foglalkozók körében előrelátható szakemberhiány enyhítése, pedagógusi ambíciókkal bíró diákok ösztönzése (pl. Ösztöndíjak, előadások);
  • A természettudományi tárgyak oktatásával foglalkozó pedagógusok pályaelhagyásának, kiégésének megelőzése (pl Sabbatical lehetőségek);
  • Természettudományok népszerűsítése a diákok körében (már az első találkozástól)

A Szabó Szabolcs Alapítvány értékei

Innováció: A hagyományokat, eszközöket megpróbáljuk az új körülményekhez és elvárásokhoz igazítani az adott kor vívmányaival támogatva

Értékmegőrzés: A magyar természettudományos hagyományok és oktatási értéklánc megőrzése, tanárutánpótlás támogatása (Szabolcs szakmai hagyatéka)

Agilitás: A változó külső körülmények között rugalmas, de eltökélt haladás, évről évre fejlődve, bővülve

Kezdeményezőkészség: A felek közötti kapcsolat és párbeszéd elindítása és támogatása

A Szabó Szabolcs Alapítvány aktuális projektjei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
13 kémiatanár járja az országot egy-egy kísérletezős ládával és tart bemutatókat olyan általános iskolásoknak, akiknek másképp nemigen lenne lehetősége arra, hogy kémiai kísérleteket lássanak.
Útjára indítottuk a Szabó Szabolcs Természettudományos Vándorkupát, mely egy komplex természettudományos országos csapatverseny elsősorban vidéki általános iskolák tanulói számára.
TansegedURL
A tanári mindennapi munka segítésére tantárgyi honlapokat hozunk létre, melyeken a tanárok közvetlenül hasznosítható anyagokat találnak a tanórák színesítéséhez, magyarázatok elmélyítéséhez. Ez a tanseged.hu.
Egy országos kérdőív keretében szeretnénk felmérni iskolaigazgatók, természettudományos tanárok, gimnazista diákok körében a természettudományos tanári szakok iránti érdeklődés csökkenésének okát illetve a lehetséges megoldásokat.
A szakmódszertani témájú legjobb TDK-dolgozatok szerzőinek anyagi támogatása külföldi konferenciákra való eljutásban.