Közös gondolkodás Diákönkénteseinkkel

Május közepén megtartottuk idei évünk második ifjúsági találkozóját, ahol újfent hasznos időt töltöttünk együtt diákönkénteseinkkel. A mostani találkozóra különböző régióból érkeztek diák, tanár – és felnőtt önkénteseink. Örömmel üdvözöltük a fedélzeten az újonnan hozzánk csatlakozó fiatalokat is!

Az interaktív workshop során célul tűztük ki, hogy jobban megismerjük egymás működését, kommunikációs szokásait. Az aktivitás, és közös együttgondolkodás eredményeként számos új ötlet született, amelyek elősegítik szervezetünk fejlődését.

A workshopot Tóth Adrienn önkéntes munkatásunk facilitálta, a helyszínt együttműködő partnerünk, a Hősök Tere Alapítvány biztosította. 

Elmélyedtünk a kommunikációs technikákban, és melyek azok amelyek összekötik generációinkat, miközben egy “Kisokos” is összeállt a fejünkben, ami támogatja a csapatunk jövőbeli kommunikációját az online térben.

A SWOT elemzés és brainstorming módszerek segítségével megtámogattuk a diákmentoraink összefogását, és az iskolákon átívelő diákmentoring program népszerűsítéséhez muníciót gyűjtöttünk.

A Vándorkupa projekt jövőjéről szóló kerekasztal megbeszélésünk során pedig az idei Vándorkupán szervezőként részt vett egyetemista önkénteseink friss tapasztalatainak megosztásával további inspiráló gondolatokat építhetünk be a fiatalok részére szóló projektvezetési szerepek átadásáról.

A nap során tanultunk magunkról, az együttműködésünkről és a hatékony kommunikációról. Ezek az élmények újfent megerősítették közösségünk összetartását és motiválták az ifjúságot is, hogy aktív szerepet vállaljanak a helyi közösségeik életében, a természettudományos oktatás jövőjének formálásában.

Mindig nagy öröm amikor személyesen is találkozhatunk! Köszönjük minden résztvevőnkek, hogy velünk tartott, és várjuk a következő inspiráló találkozót a következő tanévben!