Nagy örömmel számolunk be róla, hogy Dr. Szakmány Csaba, a Szabó Szabolcs Alapítvány (önkéntes) szakmai vezetője, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium kémia vezetőtanára elnyerte a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért által odaítélt Magyar Kémiaoktatásért Díjat.

A díj nemcsak annak a rengeteg munkának az elismerése, amelyet Csaba végez a kémiaoktatásért, a tanárutánpótlásért, hanem azoké az erőfeszítéseké is, amelyeket egyebek között alapítványunk Kémia Mobillabor, Tansegéd.hu, vagy Szabó Szabolcs Komplex Természettudományos Vándorkupa kezdeményezéseinek kialakításába és megvalósításába fektet. Tekintve, hogy Csaba alig 35 évesen az egyik legfiatalabb eddigi díjazott, azt is jelzi, hogy a Richter Gedeon Alapítvány nem csak a pályájuk vége felé járó kiváló pedagógusok munkásságát ismeri el, hanem arra is figyelmet fordít, hogy a jövő irányába motiváljon fiatal tanárokat. Alapítványunk névadója, Szabó Szabolcs, hasonlóan fiatalon, 39 évesen nyerte el ugyanezt a díjat 2005-ben.

Nagyon büszkék vagyunk Csaba elismerésére, és szívből gratulálunk neki! Bízunk benne, hogy még sok, a diákok, tanárok, tanárjelöltek számára izgalmas és hasznos programot fogunk együtt kialakítani! Egyben buzdítunk mindenkit arra, hogy amikor legközelebb, 2022 tavaszán a díj pályázati időszakát meghirdeti a Richter, minél többen terjesszenek fel kiváló kémiatanárokat, aki őket, vagy gyermeküket tanította, tanítja, hiszen az ilyen elismerés minden kémiatanár életében nagyon fontos mérföldkő.

Az alábbi képgalériában látható fotók a Magyar Tudományos Akadémián tartott ünnepélyes díjátadón készültek.