TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Tansegéd.hu

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány a kémia, fizika, biológia, földrajz, természetismeret és környezetismeret tanárok napi munkájához közvetlen segítséget jelentő tematikus tanári honlapfejlesztő projektet indít.
Tovább a honlapra:
TS-blue

Gyors elérés, egységes szerkezet

A fejlesztés hiánypótló: sok minden elérhető a világhálón, de a napi munkában leterhelt tanár számára ez többnyire rendszerezetlen, nem jól kereshető, néhol szakmailag hibás, és sok más szempontból is inkább elriaszt a keresésekhez szükséges időbefektetéstől. Ezeken az akadályokon lendítjük át a gyakorló tanárokat és adunk kézzelfogható segítséget. A tanároknak így kevesebb időt kell a legjobb tanítási segédanyagok keresésével tölteniük, könnyebben találnak olyan információs és kommunikációs anyagokat, amelyeket közvetlenül tudnak letölteni és hasznosítani a tanítás során, és eközben módszertani repertoárjukat is bővíthetik. Mindez segít terheik csökkentésében és abban, hogy valóban a tanításra koncentrálhassanak. Talán ezáltal is derűsebb és pozitívabb képet tudnak sugározni a tanári munkáról a diákok felé – akik közül majd a jövő tanárainak is ki kellene kerülnie.

Lektorált tartalom

Az anyagokat témakörök szerint rendszerezve kínálja az új honlap-együttes. Azaz nemcsak egy „ezen a honlapon számos jó animáció található” jellegű linkek szerepelnek, hanem sokkal konkrétabban és rendszerezettebben dolgozzuk fel az egyes témakörök adott témáit. Mindegyik szaktárgyon gyakorló, iskolai tanárokból illetve egyetemen oktatással, tanárképzéssel foglalkozó szakemberekből és tanárszakos egyetemi hallgatókból álló néhány fős csapatok dolgoznak. Ők felosztják a témaköröket és altémákat, és elvégzik a szisztematikus anyaggyűjtést és strukturálást, címszavakkal ellátást, kereszthivatkozásokat. Sor kerül digitális tananyagok, videók, animációk, szimulációk, képek, kísérletleírások, számítási feladatok, tanulói feladatlapok, játékos feladatok, házi feladatok, prezentációk, projektek, online tesztek, továbbá érdekességek és ismeretterjesztő cikkek gyűjtésére és szortírozására minden területen. Mindez a tartalom szaklektoráláson is átmegy az éles megjelenést megelőzően.

Tematikus, kiegészítő tartalmak

A tanításban közvetlenül használható anyagokhoz kapcsolódó linkgyűjtemények elkészítésén túl a honlap tartalmazni fog egyéb szakmai anyagokat (szakmódszertani cikkek, szakdolgozatok, TDK dolgozatok, doktori disszertációk), híreket és aktualitásokat (versenyekről és egyéb eseményekről) és más hasznos linkeket (pályázatok, alapítványok, természettudományos programok, lehetőségek, folyóiratok, stb.).

A pedagógusok számára is segítség

A digitális oktatásra egyik napról a másikra való átállás kényszere is megmutatta, hogy szükséges segítséget nyújtani a pedagógusoknak a minőségi, ellenőrzött, rendszerezett digitális tartalmakhoz való hozzáférésben. Az elkészült honlapok pedig a hazai természettudományos oktatás modernizációjához is nagymértékben hozzájárulnak. Ezen belül, a kémia, fizika, biológia, földrajz és természetismeret tárgyak mellett figyelmet fordítunk az alsó tagozatos környezetismeret tematikájára is, mivel a természettudományok tanításánál is elengedhetetlen a gyerekek minél kisebb korban történő okos és barátságos képzésének elkezdése.

A Tansegéd.hu létrehozatalának, fenntartásának és bővítésének támogatói:

RG
Szkaliczki 2

AKWA Kft.

Bauhaus
KAP_new

Magnet Bank Zrt.

Közösségi Adományozási Program

EFOP

valamint számos magánszemély. Köszönjük!