TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Indul a MAVESZ-Sz2A Projektverseny

Szakmai együttműködő partnerünkkel, a Magyar Vegyipari Szövetséggel közösen kiírtuk az új, Magyarországon újszerű MAVESZ-Sz2A Projektversenyt. A megmérettetésre 10-11. osztályosokból álló csapatokat várunk. A diákok az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Céljaihoz kötődő projektek készítésének megjelölésével regisztrálhatnak november 15-ig, majd készíthetik el projektjeiket 2025. február 15-ig. A folyamatban a versenyt támogató cégek mentorálási segítséget is nyújtanak.

Szabadon elérhető STEAM oktatási anyagok

Az Erasmus+ program keretében megvalósult STEAM4ALL projekt által kidolgozott oktatási anyagok (e-learning kurzusok, óravázlatok, háttéranyagok stb) ingyenesen hozzáférhetővé váltak. A STEAM oktatási modell lényege, hogy integrálja a természettudományok, a technológia, a mérnöki, a művészeti és a matematikai ismereteket. A programban Tóth Imola tanárnő is részt vett, aki Mobillabor projektünk révén tartott foglalkozásokat az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Elindult a Kémia Mobillabor 2024-25-ös tanéve

Az immár hagyományos, tanévnyitó Kémia Mobillabor tanártalálkozónkat a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban tartottuk szeptember 14-én. Minden évben folyamatosan bővülni tudunk, és idén már a negyvenet közelíti a kollégák száma, akik az ország egyre több sok iskolájában tartanak kísérletező kémia foglalkozásokat. A találkozón megbeszéltük az aktualitásokat, az újonnan csatlakozók átvették Mobillabor-ládáikat, a többiek a pótlásokat. Köszönjük a segítséget ezekhez a Soneas Vegyipari Kft-nek, ahonnan rengeteg anyagot kaptunk adományként. Természetesen köszönjük a segítséget támogatóink folyamatosan bővülő körének, akik nélkül egy ekkora méretű programot lehetetlen lenne működtetni, és egy tanévben 11-12 ezer tanulót elérni 300 körüli foglalkozás keretében.

Ismét elstartolt a Fizika Mobillabor

Szeptember 28-án a programot támogató Semilab Zrt. székhelyén találkozott össze a Fizika Mobillabor tanárcsapat. Az alkalmat az első próbafélév tapasztalatainak részletes átbeszélésére fordítottuk. A csapat a 2024-25-ös tanévben összesen tíz iskolában 5-5 alkalmas foglalkozás-sorozatokat fog tartani. Az eddigiekhez hasonlóan menetközben folyamatosan gyűlnek az ötletek, módszertani javaslatok ahhoz, hogy a tanév végével eljuthassunk a Kézikönyv 2.0 változatához.