Szeptember 17-én megtartottuk a Mobillabor program tanárainak éves találkozóját, a csapat a Trefort Gimnáziumban gyűlt össze. Idén új tagokat is köszönthettünk a Mobillabor fedélzetén: bővülünk Debrecenben, Kazincbarcikán és Szolnokon, így tovább nő a program országos lefedettsége, még több iskolát elérhetünk, még több gyermeknek vihetjük el a kémia csodáját. Sajnos azonban még ezt a kitűnő tanári kört is érintették az elmúlt időszak viszontagságai, így legnagyobb sajnálatunkra van pályaelhagyónk is, ami különösen közelről és mélyen érint meg mindannyiunkat.

Erre a tanévre a tervünk, hogy eddigi eredményeinket (több mint 200, elsősorban kisebb vidéki iskolában megtartott közel 240 foglalkozáson elért 7100 tanuló) megduplázzuk 2023 júniusára. Ehhez természetesen erősen bízunk benne, hogy az idei tanév zökkenőmentesebb lesz, és a jelenléti oktatás nem lesz korlátozott. Mindenesetre a már több mint 20 fős tanárcsapat nagy lendülettel vág neki a kísérlet bemutatóknak idén ősszel is. Sőt, jó eséllyel módunk lesz a bemutatókat a kémia kísérletek mellett fizikai ismeretekkel, eszköz-bemutatóval is színesíteni.

Ezután is nagyon számítunk vállalati és egyéni támogatásokra, kapcsolódásokra ahhoz, hogy a kezdeményezést folytatni tudjuk, és minél több akár olyan iskolába juthassunk el, ahol a gyerekek ekkor látnak először kémcsövet, kísérletet. A támogatáshoz szükséges minden információ megtalálható támogatói oldalunkon.