A G7 28. óra podcast-sorozat előző adásaiban annak jártunk utána, hogy az egyetemre hogyan érkeznek a középiskolások, majd a munkahelyre a végzős egyetemisták, és ez alapján a felsőoktatás, illetve a vállalatok miként próbálnak visszahatni a közoktatásra. A műsor hetedik részében a legkisebbek felé fordulunk, és az ovisok természettudományos nevelésével foglalkozunk.

Ebben az adásban Vass Virág óvodapedagógus (Szent Anna Katolikus Óvoda, Kistarcsa), és Vaszil Nóra tanító (Jókai Mór Református Általános Iskola, Rákoscsaba) voltak vendégeink. Arról beszélgetünk velük, hogy mi történik, és még mi minden történhetne az ovisokkal és kisiskolásokkal a természet megismertetése, megszerettetése kapcsán. Vajon mi az a folyamat, amely során a világra és környezetünkre nyitott kisgyermekekből a felső tagozatra a fizikától és kémiától rettegő kamaszok lesznek?

Nóra és Virág 2021-ben részt vettek egy pedagógusoknak szóló kézikönyv elkészítésében, kipróbálásában is („Ovilabor, Sulilabor – A természettudományok lenyűgöző világa: Érdekes, látványos, tanulságos természettudományos kísérletek gyűjteménye óvodai és kisiskolai foglalkozásokhoz”). Az anyag szabadon elérhető, melyet feltétlen ajánlunk nemcsak óvodapedagógusoknak és tanítóknak, hanem szülőknek is, és általában mindenkinek.