Másfél év kényszerszünetet követően 2021. szeptemberében újraindul a Kémia Mobillabor. Bár a járványhelyzettel kapcsolatos hírek sajnos még nem teljesen megnyugtatóak, de bízunk abban, hogy a program ebben a tanévben ismét el fog tudni jutni számos, elsősorban kisebb, vidéki általános iskolába.

Kitűnő, lelkes kémiatanárokból álló csapatunk bővült: immár 17-en indulnak saját térségükben a foglalkozások megtartására. Ennek köszönhetően a kezdeményezés országszerte több olyan iskolába tud eljutni, ahol óriási az igény az ilyen alkalmakra.

2021. szeptember 18-án összejövetelt tartottunk az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban. Átbeszéltük a tapasztalatokat, és külön örömmel köszöntöttük a most csatlakozó kollégákat. Átadtuk, illetve pótoltuk az anyagokat és eszközöket tartalmazó dobozokat, amelyekkel a tanév során végzik majd a bemutató látogatásokat. Többen közülük már a következő napokban megkezdik az idei programot (sőt van, aki már meg is tartotta az első Mobillabor bemutatót). Tervünk, hogy ebben a tanévben mintegy 150 iskola kb. 4500 tanulójához jussunk el a foglalkozásokkal.