TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Kémia Mobillabor

2019 októberében újraindult a Kémia Mobillabor kezdeményezés, amelyet Szabolcs juttatott el korábban sok vidéki iskolába. Támogatóinknak és a programra jelentkezett, a bemutatókat az iskolákba elvivő kémiatanároknak köszönhetően a program újraindításának első évében, a 2019-20-as tanév során 100 olyan, elsősorban vidéki, kisebb iskolában terveztünk kísérleteket bemutatni s ezzel kb. 3000 tanulót elérni, ahol a gyerekeknek egyébként kevés esélyük van ilyeneket látni, ezekből tanulni. Néhol már kémiatanár sem nagyon maradt ezekben az iskolákban.

A Mobillabor állomásai

Bemutató videók

Szén-dioxid

Elefánt fogkrém

Kézikönyv tanároknak

A programban részt vevő tanárok az itt található kézikönyvet használják a bemutatókhoz. Az anyagban szereplő ötletek, leírások természetesen szabadon felhasználhatók.

Visszajelzések

„Nagyon jól sikerült a bemutató, a gyerekek is nagyon élvezték, szeretnék, ha máskor is lenne ilyen! Hátrányos helyzetű településről van szó, és sajnos az iskolába más településről kijáró 72 éves kolléga nem mutat be kísérleteket, így elgondolkodva a mai napon arra jutottam, hogy lehet, hogy ezek a gyerekek ezeken a kísérleteken kívül nem is láttak több kísérletet, és még az is elképzelhető, hogy a továbbtanulásuk során sem sok kísérletet fognak látni, főleg ha nem is lesz az iskolájukban kémiatanítás. Szóval azt gondolom, nagyon jó helyre került ez a bemutató! Mivel ez volt az első alkalmam, nagyon izgultam, egészen az első kísérletig! Utána megnyugodtam, és én is nagyon jól éreztem magam, jó érzés volt látni a gyerekek örömét! Köszönöm szépen, hogy lehetőséget kaptam erre!”

„Nagyon jó kezdeményezés, a gyerekek szó szerint ki vannak éhezve a kísérletekre. Én személy szerint be is vonom néhány kísérletbe a tanulókat, még a nem kifejezetten tanulókísérletekbe is. Sajnos sok iskolában probléma a szakos ellátottság hiánya. Igazi befogadó közösségbe csöppentem. Most debütált a szünet alatt készített kis asztalkám, melyet a jobb láthatóság miatt készítettem, és viszem magammal a bemutatókra.”
„Egy aprócska falusi iskolában, a nyolcadik osztályban tartottam a bemutatót, egy hiányzás volt, így kilenc gyerek volt jelen. Mivel kevesen voltak, sok kísérletet saját maguk is megcsinálhattak. A termük nem tette lehetővé a tanórai kísérletezést, ezért most nagy öröm volt számukra, hogy elvittük nekik. Ismételten élmény volt!”

Támogatóink

Köszönjük a Richter Gedeon Nyrt., a Bau-Haus Kft., a Japonica Holding Kft. és a 77 Elektronika Kft. nagylelkű anyagi támogatását, magánszemélyek adományait, a Szkarabeusz Kft. beszerzéseknél nyújtott kedvezményét, továbbá a számos gyógyszertártól kapott segítséget. Más támogatókkal jelenleg folyamatban vannak egyeztetéseink. A program fenntarthatóságához és bővítéséhez, még több régióba történő eljuttatásához további együttműködő partnerek segítségére is számítunk.