Új partnerkapcsolatokkal gazdagodtak regionális fókuszú együttműködéseink a 2023-24-es tanévben

Folyamatosan igyekszünk beszámolni arról, ahogy vállalatok, intézmények bővülő mértékben segítik Alapítványunk munkáját saját térségükre fókuszálva, elsősorban – de nem kizárólag – a Kémia Mobillabor foglalkozások kiterjesztése terén.

A lezárult tanévben már harmadik ízben segíti munkánkat Vas vármegyében a Tiszta Formák Alapítvány. 2021-24 között nagy mértékben erre a támogatásra támaszkodva tudott két tanárunk, Németh Zoltán és Szabó Bence Farkas összesen 39 foglalkozást tartani a térség iskoláiban, ott több, mint 1500 tanulóhoz eljutva.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Borsodchem Zrt. nyújtott támogatást ebben a tanévben a foglalkozások megvalósításához. Itt több olyan tanárunk is tartott bemutatókat, akik Borsodban vagy a környező vármegyékben (Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) tevékenykednek. A 2023-24-es tanévben, nagymértékben a Borsodchem támogatására támaszkodva, összesen 25 foglalkozást tarthattunk a térségben, mintegy 880 tanulót elérve.

Amint máshol beszámoltunk róla, eközben 2024-ben a Poli-Farbe Kft. támogatásával zajlanak a Kémia Mobillabor foglalkozások Bács-Kiskun vármegyében, míg előkészítés alatt vannak bemutatók Százhalombatta és Tiszaújváros térségének, környékének iskoláiban a MOL Csoport együttműködésével, a BASF pedig eközben az Ovilabor-Sulilabor és más tervezett kezdeményezések kiterjesztését segíti Zala vármegyében is. Az egyre több pozitív tapasztalat alapján egyértelmű, hogy a mindenkinek hasznos és fontos regionális pályaorientációs együttműködések bővítésében még sok tartalék lehet. Eközben pedig változatlanul, ugyanennyire fontosak a minél szélesebb körű koalíciók, amelyre nagyszerű példa a Kémia Mobillabor országos működtetését segítő számos vállalat hozzájárulása.