Kibővített lehetőségekkel indul az Ovilabor-Sulilabor program második éve

Lezárult az Ovilabor-Sulilabor program első éve. Csiki-Faludi Andrea az év során 9 óvoda, illetve általános iskolai első-második osztály 18 csoportjába vitt el 113 foglalkozást, közel 300 gyereket és 20 pedagógust bevonva. A kezdeményezés egyértelmű sikert aratott, nemcsak a gyerekek élvezték és várták vissza Andit minden alkalommal, de az óvodapedagógusok és tanítók közül is nem kevesen mondják, hogy folytatni fogják maguk is. „Megtanulták”, és persze arra is ráébredtek a foglalkozások közben, hogy semmi ördöngösség nincs benne.

A programmal kapcsolatban 2024. tavaszán kétszer is módunk volt bemutatót tartani az ELTE Tanító- és Óvóképző Karon, tulajdonképpen hasonló céllal: a hallgatók is érezzék meg, hogy nem atomtudomány alapvető természettudományos jelenségeket mutatni, tanítani a kicsiknek, semmi ok nincs tőle félni. Megbeszéléseket kezdtünk arról, hogy hogyan járulhatnánk hozzá a „hivatalos” képzéshez a TÓK-on, órai projekttel, a hallgatók bevonásával „éles” Ovilabor-Sulilabor foglalkozásba, vagy hasonlókkal.

Az Ovilabor-Sulilabor programot folytatjuk, bővítjük. Andi néhány más Budapest környéki és budapesti (XIII. kerületi) intézménybe fog járni a következő tanévben. Emellett Nagykanizsán is módunk lesz a kezdeményezés elindítására, építve a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz, Soós Ernő Kutató- Fejlesztő Központtal már több szálon meglévő kitűnő együttműködésre. Itt Virthné Kemes Klára fogja végezni a környékbeli és városi kicsikkel a foglalkozásokat, neki is már bőven van ilyen irányú tapasztalata.

Örülünk, hogy a BASF együttműködő, támogató partnerünk lesz az Ovilabor-Sulilabor további fejlesztésében, bővítésében. Más területeken is komoly közös terveink vannak, amelyekről remélhetőleg be fogunk majd tudni számolni a jövőben.

https://sz2a.hu/2024/04/18/ovilabor-sulilabor-elte/