Egyeztetést tartottunk a Kémia Mobillabor programban résztvevő tanárokkal az első év tapasztalatairól, és az új tanévben várható kihívásokról. A kialakult helyzet és az óvatosság miatt ezt a megbeszélést is digitálisan tartottuk meg.

A program nagyon kedvező fogadtatásra talált már az első évben, sok iskola vár minket vissza. A tanárok kicserélték tapasztalataikat a bemutatókról, a fogadó iskolákkal történő kapcsolatfelvételről, kommunikációról, és javaslatokat vetettek fel ezek további erősítésére. Sokan visznek a kísérletsorokba egyedi ötleteket, kiegészítéseket, s erre a jövőben is buzdítottuk őket.

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi járványhelyzetben nem tudunk azonnal újraindulni, az iskolák, a tankerületek kevéssé engednek most be külsős bemutatókat, bármennyire is hasznosak az oktatás szempontjából. Ezért egyeztettünk arról is, hogy a digitális tartalmak már megkezdett fejlesztését, a kísérletek felvételeit hogyan, milyen együttműködésekkel bővíthetjük. Ez a 2020-21-es tanév várhatóan egyik fontos feladata marad.

Minden pillanatnyi nehézség ellenére a csapatban nagyon jó a hangulat, a hiánypótló iskolai bemutatók pozitív energiákkal töltik el a résztvevő tanárokat (és persze bennünket is), és mindenki alig várja, hogy ismét útra indulhasson a kísérleti ládával a környékbeli iskolákba.