TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Céljaink

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szabó Szabolcs a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium speciális matematika tagozatának diákja volt, majd az ELTE TTK-n szerzett kémia-matematika-fizika tanári diplomát. Ezt követően 16 évig tanított a Fazekasban, kémia vezetőtanár és osztályfőnök is volt.

Szabolcs 2017. januárjában, fájdalmasan fiatalon, ötven évesen elhunyt. Barátai, egykori osztálytársai, tanítványai, egyetemi évfolyamtársai létrehozták a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Alapítványt. Célunk az, hogy Szabolcs emlékét megőrizzük, szakmai, képzési, fejlesztési munkájának hagyományait átörökítsük a jövő nemzedékek számára is.

Ebből a célból természettudományi képzéseket, versenyeket kívánunk támogatni, a gyerekeket, de a tanárokat is segíteni, motiválni a részvételre és a szervezésre. Segíteni kívánjuk a tehetséggondozást, azt is, hogy az arra érdemes, de esetleg nehezebb helyzetben lévő diákok hozzájuthassanak képzéshez, megmérettetésekhez. Terveink között szerepel oktatás-módszertani pályázatok kiírása is.

Szabolcs nem csak kiváló szakember és tanár volt, de közösség-szervezőként is imádták tanítványai. A kirándulások és a sport ugyanúgy (ha nem még jobban) jutnak róla eszükbe, mint a tanórák. Ezért az Alapítvány igyekszik a közösségfejlesztésben aktív diákokat és tanárokat támogatni.

Azt is szeretnénk, ha az Alapítvány honlapja teret tudna adni oktatásról, természettudományos képzésről, akár tudomány-filozófiáról szóló írásoknak, eszmecseréknek. Mi, akik a Fazekasban nőttünk fel egykor, valljuk, hogy a matematika és a természettudományok nem a „kockafejűséghez”, hanem az élet számos vetületének és problémájának más szemléletű megértéséhez segíthetnek, még akkor is, ha végül egyáltalán nem természettudományos pályán kötünk ki.