Honlapunkon sütiket használunk. Elfogadod?
Honlapunkon sütiket használunk. Elfogadod?
TÁMOGASS!
Adószám: 18908965-1-43
Számlaszám: 16200106-11603384
KAPCSOLAT
info@sz2a.hu
 
HUN | ENG

Rólunk írták

BlogIndexKep
Qubit Online – 2020 október

Élménykémia mindenkinek a digitális mobillaborból

“A Qubit szerkesztősége több mint két éve dolgozik azon, hogy ráirányítsa a tisztelt nagyérdemű figyelmét azokra az eseményekre, trendekre, hipotézisekre és prognózisokra, amelyek közelebb visznek bennünket nemcsak ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő mai világot, hanem ahhoz is, hogy olyan holnapot teremtsünk, amiben mi magunk, a gyerekeink, az unokáink, a gyerekeink kismacskái és az unokáink paradicsompalántái is boldogan ellesznek.” Októberben a Qubit az Sz2A Digitális Mobillaborról is beszámolt. 
A Mobil Labor projektről többet itt tudhatsz meg
MKL 2020-10
Magyar Kémikusok Lapja – 2020 október

Kutasi Csaba: Mini kémiai mobillabor

A Magyar Kémikusok Lapjának októberi számának Visszhang rovatában (a 11. oldalon) https://www.mkl.mke.org.hu/images/stories/downloads/2020/2020_10.pdf kedves visszajelzést kaptunk egy közel hatvan évvel ezelőtti „mobillaborról”. Az emlékezés a lap idén július-augusztusi számában megjelent https://www.mkl.mke.org.hu/images/stories/downloads/2020/2020_0708.pdf cikkünkre érkezett. Rövid előzetes:
“Háry Kálmánné tanárnő […]magyarázott, társammal mutattuk be a kísérleteket, majd nekem kellett a táblára felírni az óra anyagát, amelyhez – nagy drukkom közepette – a reakcióegyenletek is felkerültek. Utólag belegondolok pedagógusunk zsenialitásába, hogy milyen egyszerűen megszervezve, látványosan folytak az esti kémiaórák. A képzési nap végén visszarámoltunk a ládába, amit hazavittem, majd másnap visszakerült a kémia szertárba.”
A Mobil Labor projektről többet itt tudhatsz meg
MKL 2020
Magyar Kémikusok Lapja – 2020 augusztus

Szakmány Csaba, Holtzer Péter: Kémia Mobillabor Projekt

A Magyar Kémikusok Lapjának 2020.augusztusi száma beszámol a Szabó Szabolcs Közhasznú Alapítvány által működtetett Mobil Labor projektről. Eddig több mint 70, elsősorban vidéki iskolában tanuló diáknak nyílt lehetősége kémiai kísérletezésre. Érdemes elolvasni a visszajelzéseket. Ízelítőül:
„Nagyon jó kezdeményezés, a gyerekek szó szerint ki vannak éhezve a kísérletekre. Én személy szerint be is vonom néhánykísérletbe a tanulókat, még a nem kifejezetten tanulókísérletekbe is. Sajnos sok iskolában probléma a szakos ellátottság hiánya. Igazi befogadó közösségbe csöppentem. Most debütált aszünet alatt készített kis asztalkám, melyet a jobb láthatóságmiatt készítettem, és viszem magammal a bemutatókra.”
A Mobil Labor projektről többet itt tudhatsz meg
Screenshot_2020-08-28 A természettudományi ismeretek kerültek fókuszba Veszprémben VEOL
VEOL Veszprém megyei hírportál – 2019 november

A természettudományi ismeretek kerültek fókuszba Veszprémben

Általános iskolás diákok mérték össze tudásukat a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában rendezett Szabó Szabolcs-vándorkupán.
Screenshot_2020-08-28 Cegertek_101_ cdr - Cegertek_101_LR pdf
Concorde MB Partners Cégérték kiadvány – 2019 november

Holtzer Péter: Kik fogják a kémiát tanítani tíz év múlva egy magyar középméretű településen??

A Cégérték szerkesztői Holtzer Péterrel beszélgettek, aki a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökeként azon fáradozik, hogy minél több kisdiák megszeresse a természettudományokat es adott esetben azok oktatását.
Gondolatébresztőnek: “Talán nem minden olvasó előtt ismertek a számok: a természettudományi szaktanárok (fizika, kémia, biológia, földrajz) átlagéletkora ötven év, évente minden szakon 150-200 tanár kerül nyugdíjazásra, míg az új belépők ennek felét-harmadát sem teszik ki. Már ma is sok olyan – egyelőre elsősorban vidéki, kisebb – iskola van, ahol nincs külön szaktanár.”