Támogatunk

Diákokat

Az Alapítvány egyik kiemelt célja diákok támogatása abban, hogy komplex természettudományos képzésük minél eredményesebb, sikeresebb legyen.

Kis Kavics Kupa

Alapítványunk támogatja a Kis Kavics Kupára  vidéki diákok eljutását, továbbá különdíjat is kiad a Kupán. Ez egy komplex természettudományos és matematikai verseny 7-8. osztályos csapatok számára, amelyet minden márciusban rendez meg a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. A Fazekasnak évtizedekig volt meghatározó matematika tanára Kőváry Károly („Kavics”)  akinek a nevét viseli a nagyobbaknak szóló Kavics Kupa, és a Kis Kavics Kupa.

Alapítványunk segíteni kíván abban, hogy egyre több nem budapesti iskola tehetséges diákokból álló csapatainak is felhívja a figyelmét a versenyre és elősegítse a versenyre eljutásukat. Ezért arra érdemes, felkészült vidéki csapatok számára támogatást nyújt az utazási költségeikhez annak érdekében, hogy ez ne jelenthessen akadályt.

Az Alapítvány különdíjat is kiad a Kis Kavics Kupán, amely egy, a verseny jellegének megfelelő tanulmányi kirándulás. Az ország néhány olyan, kémiával, fizikával, biológiával, földrajzzal kapcsolatos helyszínére visz el 13-14 éves diákokat, amely számukra további motivációt adhat a tanulásra. Ilyenek lehetnek például vegyi üzemek, csillagvizsgálók, laborok, kutatóintézetek, és más hasonló intézmények. Az Alapítvány a kirándulást megszervezi, és biztosítja az utazási és egyéb költségeket.

A 2018-as Kis Kavics Kupa támogatottjai és díjazottjai.

a veszprémi csapat


Tanárokat

Fejlesztés alatt


Oktatási Módszertanfejlesztést